Voor 23:45 uur besteld, morgen bezorgd

Over ons


We krijgen ongemerkt teveel schadelijke stoffen binnen. Dat geldt ook voor conventionele cosmetica en verzorgingsproducten. Deze schadelijke stoffen hebben functies als reinigen, schuimen, oplosmiddel, conservering, fixatie en hechting. Deze ingrediënten worden door fabrikanten gebruikt omdat ze goedkoop zijn, maar ze zijn niet goed voor de mens en niet goed voor het milieu. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen huidproblemen hebben.

Zoals gezegd, krijgen we dagelijks veel te veel schadelijke stoffen binnen. Per potje valt het misschien wel mee, maar we gebruiken al snel meerdere producten. Gezichtscreme, shampoo, conditioner, meerdere make-up producten, scheerzeep, etc, en dan hebben we het alleen nog maar over cosmetica. Door het gebruik van 100% natuurlijke verzorgingsproducten kunt u behoorlijk wat schadelijke, hormoonverstorende en huidirriterende stoffen vermijden zoals:
 

  • Parabenen (ethyl, methyl, propyl en buthyl) - huidirritatie, hormoonverstorend
  • Ftalaten (weekmakers) - hormoonverstorend
  • PPD (p-phenylenediamine kleurstof in haarverf (irritatie, jeuk, roodheid, pukkeltjes)
  • Minerale olien (vaseline, parafine, (di)propyleen glycol) vochtbalans verstorend
  • Sulfaten SLS en SLES (Sodium Lauryl), (Sodium LaurEth Sulfaat) - huidirritatie
  • Ethanolamines (MEA= Mono-, DEA= Di-, TEA=Tri-ethanolamine) - huidirritatie
  • PEG’s, etcetera.


Waarom 100% natuurlijk?


Daarom ontstond in 2008 De Groene Drogist, vanuit onze persoonlijke voorkeur en liefde voor mooie 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Al snel namen vrienden en familie dat over. Boekenkast en werkkamer werden te klein en de belangstelling werd zo groot dat naar een nieuwe bedrijfsruimte moest worden gezocht.

Wij zetten ons dagelijks met veel energie en overtuiging samen met een team van 5 medewerkers voor u en voor onze 100% natuurlijke verzorgingsproducten in. Wij zoeken en ontdekken nieuwe 100% natuurlijke merken van over de hele wereld die wij graag bij u introduceren.

De Groene Drogist heeft inmiddels het grootste 100% natuurlijke en dierproefvrije assortiment van Nederland en Belgie. Jaarlijks versturen wij vele duizenden bestellingen naar onze klanten in heel Europa. We vinden het leuk om onze klanten persoonlijke aandacht te geven en reageren altijd snel op vragen en eventuele problemen.

Wij leveren alle producten die u bestelt uit onze eigen voorraad. De producten van uw bestelling worden stuk voor stuk electronisch door ons gescanned om fouten te voorkomen. Ons motto is dan ook: de eerste keer goed! Mocht er toch iets misgaan gaan, laat u het ons dan weten. Dan lossen wij het direct voor u op!

Combineer uw bestelling!
Het gaat soms om kleine dingen die toch het milieu kunnen sparen. Om transport te verminderen, stimuleren wij het "samen bestellen". Door bijvoorbeeld uw bestelling te combineren met buren, vrienden of familie zal er minder transport nodig zijn. Het wordt daarom door ons beloond met een leuke extra korting.

Proefjes en brochures
Om verspilling te voorkomen sturen wij standaard geen proefjes en brochures mee met uw bestelling. U kunt proefjes of mini's wel tegen een kleine vergoeding zélf aan uw bestelling toevoegen. U vindt beschikbare proefjes en mini's in het menu onder ''EXCLUSIEF". 

Onze verpakking

De producten die besteld worden bij De Groene Drogist worden verzonden in een kartonnen doos die gemaakt is van gerecycled materiaal. We gebruiken geen plastictape, maar papierentape dat is gemaakt van gerecycled materiaal. Alle verpakkingsproducten zijn zelf opnieuw recycleerbaar. Hierdoor wordt het verbruik van karton en papier tot een minimum beperkt. Producten die in glas verpakt zitten, verzenden wij met beschermingsmateriaal van plastic om breuk tijdens het vervoeren te voorkomen.

Opvulmateriaal
Om uw producten te beschermen wordt het doosje opgevuld met gerecycled papier.

Groene Webshop
Onze webshop draait bij een van onze partners op een systeem dat veel minder stroom gebruikt dan conventionele systemen.