Verzenden €4,95 (NL) Gratis vanaf €65
Extra korting op je hele bestelling vanaf €75 en €100
Zondag voor 16:45 uur besteld, maandag bezorgd*
Fijne Zondag.
Webshop Keurmerk
0
0
Verzenden €4,95 (NL) Gratis vanaf €65
Extra korting op je hele bestelling vanaf €75 en €100
Zondag voor 16:45 uur besteld, maandag bezorgd*
Fijne Zondag.

Natuurlijke keurmerken

De meeste natuurcosmetica fabrikanten en natuurvoedingproducenten delen een filosofie: het goede uit de natuur gebruiken en/of produceren met respect voor de natuur. Natuurlijke ingrediënten en heilzame planten, kruiden en bloemen vormen de basis voor deze cosmetica en voedingsproducten.

Gecontroleerd en veilig
Fabrikanten van producten met onderstaande keurmerken verwerken natuurlijke grondstoffen conform de richtlijn. Van belang zijn hierbij: zorgvuldige keuze van de verwerkte plantaardige grondstoffen, ecologische verdraagzaamheid van ieder product, milieu- en hulpbronbesparende productieprocessen en biologische afbreekbaarheid van grondstoffen.

In Europa zijn er een aantal belangrijke instanties die richtlijnen hebben opgesteld voor natuurcosmetica.

groene drogist ecocertDe Federatie van Duitse Industrie en Handelsondernemingen voor geneesmiddelen, reformwaren, voedingssupplementen en lichaamsverzorging (de BDIH) heeft een richtlijn opgesteld die het begrip natuurcosmetica voor de gebruiker verheldert. In 1996 ontwikkelde de BDIH richtlijnen voor gecontroleerde natuurcosmetica.
groene drogist ecocertECOCERT is een Franse controle en certificatie organisatie die zich richt op ecologische en organische productie van voedingsmiddelen, cosmetica en kleding. ECOCERT heeft voor cosmetica richtlijnen opgesteld, die het gebruik van natuurlijke bestanddelen met een hoge ecologische kwaliteit stimuleren.
de groene drogist icadaICADA staat voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica. ICADA stelt strenge eisen tot op bedrijfsniveau. Het assortiment van een fabrikant moet geheel uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaan. Een tweede serie produceren die niet natuurzuiver is of waar wel op dieren getest is niet toegestaan. Het bedrijf moet 100% natuurlijk als filosofie hebben. Dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijke instituut.
groene drogist ecocontrolEcoControl certificeert natuurlijke producten op o.a. ICADA, Natru, Cosmos eisen. Doelstelling is altijd duurzame inachtneming van milieu en maatschappij. Getoetst wordt of alle gebruikte ingredienten voortkomen uit natuurlijke grondstoffen, er geen fossiele grondstoffen (bijvoorbeeld minerale olie of steenkool) of afgeleide producten, of genetisch gemodificeerde organismen worden gebruikt.
Natrue KeurmerkNaTrue is het strengste en eerste wereldwijde keurmerk. Het heeft een 3-sterren systeem voor natuurlijke en biologische huidverzorging. De organisatie van NaTrue wil de integriteit van echte natuurlijke producten waarborgen door de hoogste normen voor natuurlijke en biologische producten en ingrediënten vast te stellen. 1 ster = natuurlijk, 2 sterren = natuurlijk met minimaal 70% biologische ingrediënten. 3 sterren is minimaal 95% biologische ingredienten.
de groene drogist usda

USDA Certified Organic is een Amerikaanse biologische keurmerk en wordt bijna uitsluitend verleend aan eetbare producten die aan hun voedingsstandaard voldoen. Desondanks zijn er een aantal cosmetica merken die het keurmerk USDA hebben gekregen.

Soil Association keurmerkDe Soil Association is een Brits keurmerk voor biologische producten. Het is in 1946 opgericht en het is de oudste organisatie die zich inzet voor de promotie en certificering van organische producten in Europa. Samen met vier andere Europese certificatie-instellingen werken zij wereldwijd aan het harmoniseren van een biologische norm.
de groene drogist leaping bunnyLeaping Bunny is de strengste certificering voor dierproefvrije (natuur)cosmetica.

 

Voor alle andere vragen

Bel ons

Maandag t/m vrijdag
van 10:00 tot 17:00

033-4943141

Social media

Socials

9,4Review LogoWij scoren een 9,4 uit 2900+ reviews op Feedback Company

De Groene Drogist

Linieweg 46
3831WB Leusden
Nederland

BTW NL860438454B01
KvK 75909898 Gooi-, Eem- en Flevoland

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »