Verzenden €4,95 (NL) Gratis vanaf €65
Extra korting op je hele bestelling vanaf €75 en €100
Voor 23:45 uur besteld, morgen bezorgd*
Fijne dinsdag.
Webshop Keurmerk
0
0
Verzenden €4,95 (NL) Gratis vanaf €65
Extra korting op je hele bestelling vanaf €75 en €100
Voor 23:45 uur besteld, morgen bezorgd*
Fijne dinsdag.

Door De Groene Drogist, 20 oktober 2023

Wat zijn parabenen en waarom kan je ze beter vermijden?

Onze natuurlijke cosmetica bevat geen parabenen of andere schadelijke stoffen, maar je kan parabenen in veel andere 'conventionele' cosmetica producten tegenkomen. In ongeveer 75% van onze verzorgingsmiddelen voor huid, haar, mond en in make-up zijn parabenen verwerkt. Ook is dit het geval in veel bewerkte voedingsmiddelen en medicatie. Je komt ze dus zeer waarschijnlijk dagelijks tegen. Vergeet ook de was- en schoonmaakmiddelen niet.

Parabenen zijn conserveermiddelen die ervoor zorgen dat de houdbaarheid van verzorgingsproducten verlengt wordt. Het lijkt onschuldig, maar parabenen worden door je lichaam opgenomen en zijn hormoonverstorend.

Je hormoonhuishouding kan hierdoor uit balans raken. Je verzorgingsproducten zijn dan wel langer houdbaar, maar het doet je hormoonbalans weinig goed.

Als je pech hebt kun je gevoelig zijn voor deze middelen en een allergie ontwikkelen. Dat uit zich vaak in huidproblemen zoals eczeem. Meestal zijn de klachten mild, maar wel heel vervelend. Je kunt last hebben van roodheid of bultjes, schilfertjes, jeuk en zwellingen. Vaak zie je het in de hals of in het gezicht ontstaan, maar ook op je armen, in je oksels en op je handen.

Parabenen die je het beste kunt vermijden:

  • Isobutylparaben
  • Propylparaben
  • Ethylparaben (E214)
  • Methylparaben (E218)
  • Butylparaben

Bron: Zustainabox, Eczeem & psoriasis

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »